Арсенал е с най-големи шансове да привлече вратаря на Реал Мадрид Икер Касияс, като желанието на мениджъра Арсен Венгер е да го вземе без пари, твърди вестник „Спорт”. 

Слухове за подобна сделка има от доста време, като сега те се засилиха, след като се очаква на „Бернабеу” съвсем скоро да пристигне костариканския национал Кейлор Навас. 

Самият Касияс загуби титулярното си място през последната година и половина и това изобщо не го радва. Той бе изваден от отбора още от Жозе Моуриньо, а след това Карло Анчелоти го използва само в мачовете за Кралската купа и Шампионската лига. 

Твърди се, че испанският национал е готов да премине на „Емиратс”, като за целта трябва да убеди президента Флорентино Перес да спази даденото обещание и да го пусне без пари. 

От Арсенал вече са се разбрали с него той да подпише договор за 5 години, като ще получава по 9 милиона евро на сезон. Въпреки информациите, че от Арсенал са на път да вземат колумбиеца Давид Оспина за конкуренция на Войчех Шченсни, Венгер не би пропуснал възможността да подсили тима и с играч като Касияс, но това ще стане само ако не трябва да бъде плащана трансферна сума за футболиста.