Гръцкият национал Костас Манолас е в Лондон, където преминава медицински прегледи преди трансфера си в Арсенал. Това твърди електронното издание Goal.com, както и вестник Телеграф.

Според тях "Артилеристите" са договорили трансфера на 23-годишния централен защитник, за когото ще платят около 8 милиона лири.

Още през миналата седмица английските медии писаха за интереса на Арсен Венгер към Манолас. Съветникът на Олимпиакос Кристиан Карембьо обаче заяви, че Ювентус е фаворит за привличането му, тъй като самият играч предпочита да премине при "Бианконерите".

Италианският клуб дори бил отправил оферта с исканите от гръцкия клуб 10 милиона евро. Вероятно обаче впоследствие от Арсенал са направили малко по-добра оферта, а Арсен Венгер е успял да убеди самия играч да дойде на "Емиратс Стейдиъм".

Същевременно вестник Метро пише днес, че Арсенал иска да вземе под наем крилото на украинския Шахтьор Бернард. "Артилеристите" се интересуваха от бразилския национал още миналото лято, но тогава украинския клуб се съгласи да плати високата цена от 25 милиона евро.

Кризисната ситуация в Украйна обаче промени изцяло нещата в клуба и Арсенал е бил уведомен, че Бернард се предлага под наем.

Преди това пък Дейли Мейл съобщи, че халфът на ПСЖ Адриен Рабио ще проведе разговори с Арсенал. Младият талант не може да се споразумее с френския клуб за продължаване на договора си, който изтича следващото лято. Така той може да бъде продаден още до края на този трансферен прозорец, за да не бъде изпуснат без пари.

Въпреки милионите си, парижани вече опитват да балансират бюджета си заради финансовия феърплей и наказанията от УЕФА. Така те вече се отказаха от Анхел ди Мария, а пък защитникът на Тулуза Серж Орие бе взет под наем.