Арсен Венгер изрази разочарованието си от отпадането от Купата на Лигата и категорично заяви, че не е подценил турнира.

"Артилеристите" бяха елиминирани още на старта на надпреварата след като загубиха с 1:2 като домакини на Саутхямптън.

Както прави по традиция Венгер пусна доста експериментален състав, като единствено Алексис Санчес и Джак Уилшър бяха от основните титуляри.

С микс от млади и резервни играчи Арсенал доминираше, но се затрудняваше да създава чисти положения и накрая заслужено загуби.

"Загубата е разочароваща, защото започнахме добре и направихме две ненужни грешки за двата гола. Бяха големи грешки", коментира Венгер след мача.

"В защита ни липсваше малко опит. Но като цяло се справиха добре. Хвърлихме големи усилия през второто полувреме, но не можахме да вкараме. Като погледнете притежанието на топката, трябва да похвалим Саутхямптън. Те играха добре и бяха организирани.  Малко злоупотребиха с фауловете в центъра, но са добър отбор".

"Да, липсват ни играчи в защита заради контузиите. Гибс не можеше да играе заради малък проблем, Мертезакер е на ръба и нямах избор. Но не загубихме мача заради Хейдън и заради Чембърс. Нито заради Коклен. Трябва да сме реалисти".

"Не искам да правя индивидуални оценки на другите играчи, които играха тази вечер. Основната причина за загубата е класата и представянето на съперника. Факт е, че не можахме да вкараме. Вкарахме от пряк свободен удар, но след това имахме голямо притежание, но не можахме да вкараме. Когато притежаваш толкова топката, трябва да можеш да вкараш".

"Не е вярно, че сме подценили турнира. Всеки на стадиона искаше победата, аз също исках победата. Но Висшата Лига е много трудна, а Саутхямптън е добър отбор".

"Мертезакер имаше малък проблем в седалището преди последния мач с Вила. Той каза, че е здрав, но в сегашното ни състояние е трудно да го пусна да играе. В събота трябва да играем срещу Тотнъм, след това имаме важен мач срещу Галатасарай и после гостуваме на Челси. За него ще бъде много трудно да поеме тези мачове с лека контузия, ако не беше получил почивка".

"Мертезакер и Гибс ще бъдат на линия за мача с Тотнъм".