Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призова за единност, след като бе критикуван от Алишер Укманов, който е вторият акционер в клуба. 

След загубата от Манчестър Юнайтед узбекският петрорен магнат постави под въпрос посоката, в която се развива клуба и изтъкна, че грешките, които френският треньор прави, не са оценявани правилно. Преди мача срещу Борусия Дортмунд обаче Венгер се защити от нападките. 

„Отдавна съм във футбола и съм показал, че мога да се справя с критиките. Всеки има право на мнение, но в нашия клуб има ценности и на първо място от тях е, че когато минаваме през труден период трябва да бъдем единни. Освен това, когато имаме нещо да кажем на другия, го правим лице в лице, а не чрез медиите”. 

„Не приемам думите на Усманов лично. Уважавам мнението му, но в крайна сметка ти или си от клуба, или си извън него. Добре разбирам, че в тази игра резултатите определят коментарите. Сега просто трябва да отговорим на тези, които поставят под съмнение нашите качества. Аз вярвам във футболистите и съм сигурен, че те ще покажат на какво са способни” изтъкна той. 

Наставникът потвърди, че Джак Уилшър няма да играе известно време заради контузията в глезена. Първоначално бе обявено, че травмата не е сериозна, но сега все пак се очаква халфът да е аут за около 3-4 седмици. 

„Не мога да кажа точен срок, защото не съм лекар. Казаха ни, че той ще пропусне следващите няколко мача, но ще знаем повече, когато го прегледа специалист”. Иначе добрата новина е завръщането на Лоран Косиелни, който за последно игра в началото на октомври.