Арсенал изми срама от загубата с 1:2 от Манчестър Юнайтед, след като надви като гост Уест Бромич с 1:0. Това стана в мач от 13-ия кръг на Висшата лига, който се игра на стадиона, на "Дроздовете".

Столичани показаха приличен футбол, но бяха далеч от най-доброто си ниво. Единственото попадение бе дело на Уелбек в 59-ата минута. Той засече прекрасно центриране на Касорла с глава и реализира. 

Гостите имаха страхотен шанс в последния четвърт час на срещата да стигнат до реми, но Берахино нацели напречната греда. Лондончани пък дадоха жертва и в днешния мач, след като Монреал се контузи и се наложи да бъде заменен още през първото полувреме.

По този начин "Артилеристите" прекъснаха серията си от 2 поредни загуби в елита.

След този успех тимът се намира на 4-ото място с актив от 20 точки, докато УБА е на 13-ата позиция с 13 пункта.


Срещата започна с удар на Касорла от 22-23 метра още в 3-ата минута, който въпреки силата си обаче попадна право в ръцете на Фостър.

След няколко минути опит за натиск на домакините Алексис направи хубав пробив и отправи удар от границата на наказателното поле, който обаче попадна в ръцете на вратаря.

В 9-ата минута Косиелни се намеси решително в малкото наказателно поле и изчисти топката пред очите на Лескът, който понечи да отправи удар от близка дистанция.

Три минути след това Арсенал пропусна доста добър шанс. Уелбек видя перфектно с къс пас непокрития Касорла точно на границата на наказателното поле, след което испанецът отправи много силен удар, който рикошира в тялото на противников футболист.

През следващите минути битката се водеше предимно в средата на терена и нямаше дори опасни атаки.

В 18-ата минута обаче Уелбек бе намерен с добър извеждащ пас и бе на косъм да излезе сам срещу вратаря, но противников бранител го изблъска с тяло, а останаха съмнение, че е и задържан.

Пет минути след това Арсенал даде жертва, след като Монреал се контузи и на неговото място влезе Гибс.

В 25-ата минута Санчес отправи удар от фаул, разположен на 25 метра от вратата. Топката обаче рикошира в противников футболист.

Две минути след това Жиру можеше да се възползва от груба грешка на Фостър, но не го направи. Стражът излезе от наказателното си поле към посока корнера и тръгна да лъже французина. Топката обаче попадна в стрелеца, който стреля веднага, но топката мина покрай малкото наказателно поле и не влезе в опразнената врата.

В 33-ата минута Касорла стреля от дъгата, но Фостър улови без проблем. В силата на удара на испанеца нямаше достатъчно сила.

Рамзи можеше да открие резултата в 37-ата минута. Мулумбу направи много груба грешка и загуби топката в наказателното си поле, след което уелсецът отправи мощен удар, който мина само на сантиметри покрай страничната греда.

В 40-ата минута Касорла центрира към далечната греда, но непокритият Рамзи не успя да засече топката в близкия ъгъл и кълбото излезе в аут. До почивката нямаше повече ситуации и резултатът остана непроменен

Пет минути след подновяването на играта Рамзи получи извеждащо подаване в наказателното поле, но ударът му от малък ъгъл, от воле, бе доста несполучлив.

В 52-ата минута Арсенал направи добра атака и топката достигна отново до Рамзи, но този път ударът му от границата на наказателното поле се отби в противников бранител.

Малко след това Мертезакер показа неточен мерник от 15-16 метра, като не успя да нацели вратата. Преди това Фостър направи грешка и изпусна топката след едно центриране от фаул.

Берахино пък пропусна добра възможност за домакините и от близка дистанция отправи удар към близкия ъгъл, който за негова изненада бе неточен.

Санчес и Касорла пък се разминаха с перфектно центрирана топка в малкото наказателно поле на Уест Бромич от страна на Гибс и така Арсенал също пропусна добър шанс.

В 59-ата минута все пак Арсенал откри резултата. Касорла отправи страхотно центриране пред малкото наказателно поле и Уелбек засече с глава топката, за да я забие във вратата на Фостър. Стражът на УБА остана много изненадан от удара, след като първоначално почти хвана топката но тя все пак влезе във вратата му. 

Десетина минути след това Рамзи отправи удар по земя от 17-18 метра, но топката профуча покрай вратата. 

През следващите минути на терена не се създаде нищо кой знае колко интересно.

В 80-ата минута Окслейд-Чембърлейн направи двойно подаване със свой съотборник и понечи да пробие в наказателното поле, но паднa след съприкосновение с противников играч. 

Минута след това Берахино бе на косъм да вкара изравнителен гол, но след удар с глава нацели напречната греда. В 90-ата минута Гарднър успя да отправи страхотен удар от дистанция, но Мартинес показа завиден рефлекс и с върха на пръстите си изби топката в корнер.

Лондончани обаче все пак успяха да удържат крехкия си аванс до самия край и постигнаха своето.

УБА - АРСЕНАЛ 0:1
0:1 Уелбек 59'

УБА: Фостър, Лескът, Поконьоли (75 - Гамбоа), Доусън, Уисдъм, Сесеньон (76 - Самарас), Гарднър, Мулумбу (65 - Аничебе), Брънт, Дорънс, Берахино

АРСЕНАЛ: Мартинес, Мертезакер, Монреал (23 - Гибс), Косиелни, Чембърс, Фламини, Касорла, Рамзи, Санчес, Уелбек, Жиру (78 - Окслейд-Чембърлейн)