Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че футболистите му са били психологически обременени срещу Ливърпул заради тежката загуба през миналия сезон.

Двата тима извъртяха равенство 2:2 на "Анфийлд", като през първото полувреме домакините имаха сериозно преимущество, докато лондончани не създадоха почти нищо опасно пред вратата на съперника.

Според французина това е било заради спомените от миналия сезон, когато Ливърпул направо отнесе Арсенал с 5:1, като четири гола паднаха още до 20-та минута.

"Започнахме лошо първото полувреме може би заради лошите спомени от миналата година", коментира Венгер след мача.

"Мисля, че това изигра роля също, някои играчи не бяха на най-доброто си ниво в този мач. Не съм сигурен какво точно бе в ума на играчите. Но според мен играхме с дръпната ръчна спирачка, особено през първото полувреме".

"Играхме с трима нападатели, плюс Окслейд-Чембърлейн и Касорла - това са практически петима офанзивни играчи и смятам, че не създадохме достатъчно положения".

"Имахме проблеми с това да намерим ритъма си на игра и не притежавахме достатъчно топката. През първото полувреме бе поради тактически и психологически причини. През второто ги блокирахме много по-добре".

"Когато резултата стана 2:1, просто ги оставихме да нападат и не направихме достатъчно, за да вкараме трети гол. Докато не вкараш трети гол, си под заплаха да получиш изравнителен гол".

"След като те останаха с 10 души, ние спряхме да бъдем опасни. Получихме гол от корнер, което бе малко неприятно и бяхме виновни, защото никой не скочи с Мартин Шкъртел".

"Като цяло е справедлив резултат с оглед на пълните 90 минути, но е разочароващо за нас, защото те изравниха в момент, в който имахме достатъчно защитници и трябваше да се отбраняваме далеч по-добре при статично положение".

"Разочароващо е, но като цяло не е най-разочароващия ден от сезона".