Борещият се за спасението си Суонзи тресна с 2:1 Арсенал в Лондон и сериозно се подигра с шампионските амбиции на "артилеристите".

Домакините дръпнаха в резултата чрез Джоел Кембъл (15), но "лебедите" стигнаха до пълен обрад след голове на Уейн Раутлидж (32) и Ашли Уилямс (74).

Така Арсенал записа нова издънка във Висшата лига и вече изостава на шест точки от Лестър и първото място, а в следващия кръг предстои дерби с Тотнъм.

Каквото и да се каже за комичните изяви на домакините ще е малко. Апатични, плахи, безидейни, са само малка част от епитетите за действията на момчетата на Арсен Венгер, който най-вероятно отново ще намери смешно оправдание за трагичната игра на Арсенал.

Гостите от Суонзи заслужават само суперлативи за изявите си и заслужено си взеха победата и трите точки от Лондон.


Срещата започна с атаки за домакините и Арсенал можеше да вкара още в третата минута, но Франсис Коклен изпусна от чиста позиция. Малко по-късно последва и пропуск на Алексис Санчес.

"Артилеристите" продължиха да натискат и логично вкараха в 15-ата минута. Тогава Алексис Санчес асистира на Джоел Кембъл, който опъна мрежата на гостите за 1:0.

Суонзи можеше да изравни веднага, но удар на Бафетимби Гомис бе блокиран. Постепенно Арсенал отново взе инициативата и стигна до страхотен шанс пропилян обаче от Месут Йозил.

След половин час игра Джоел Кембъл се озова на чиста позиция, но се засуети и бе блокиран. Две минути по-късно гостите изравниха.

Джак Корк намери Уейн Раутлидж и той вкара на Арсенал за 1:1. До края на полувремето домакините натиснаха, но се отчетоха единствено с пропуск на Оливие Жиру.

Второто полувреме започна с шанс за Суонзи, но Андре Аю пропусна да вкара. Две минути по-късно топката попадна в Алексис Санчес, който стреля мощно от точката на дузпата, но в аут. Арсенал тръгна напред, но можеше да получи гол след една бърза контра на гостите. 

Постепеннодомакините отново взеха инициативата и отново можеха да дръпнат в резултата, но в 68-ата минута Алексис Санчес натресе горната греда след изпълнение на пряк свободен удар.

Шест минути по-късно "лебедите" направиха пълен обрат. Гилфи Сигурдсон центрира от пряк свободен удар и Ашли Уилямс вкара за 1:2.

При това попадение вина носи и Чех, който не се намеси адекватно при центрирането. "Артилеристите" се хвърлиха в атаки, но така и не знаеха как да стигнат до наистина чисто голово положение.

До края Арсенал натисна здраво, но Суонзи запази преднината си и заслужено си взе победата.

Арсенал - Суонзи 1:2

Голмайстори:

1:0 Джоел Кембъл (15)
1:1 Уейн Раутлидж (32)
1:2 Ашли Уилямс (74)

Арсенал: ПЕТЪР ЧЕХ, ХЕКТОР БЕЛЕРИН, ПЕР МЕРТЕЗАКЕР, ГАБРИЕЛ ПАУЛИЩА, НАЧО МОНРЕАЛ, ФРАНСИС КОКЛЕН, ААРЪН РАМЗИ, ДЖОЕЛ КЕМБЪЛ, МЕСУТ ЙОЗИЛ, АЛЕКСИС САНЧЕС, ОЛИВИЕ ЖИРУ

Суонзи: ЛУКАШ ФАБИАНСКИ, КАЙЛ НОУТЪН, ЖОРДИ АМАТ, АШЛИ УИЛЯМС, СТЕФАН КИНГСЛИ, УЕЙН РАУТЛИДЖ, ДЖАК КОРК, ЛЕРОЙ ФЕР, СУНГ ЮЕНГ КИ, АНДРЕ АЮ, БАФЕТИМБИ ГОМИС

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tJGpcDMdyD4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>