Отборите на Арсенал и Кристъл Палас не излъчиха победител и завършиха 1:1 в мач от 34-тия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Емирейтс". Аванс за домакините даде Алексис Санчез(45'), а Палас успя да изравни чрез Яник Боласие 10 минути преди края на мача.

През първото полувреме Арсенал бе по-добрият отбор, но голът за домакините падна чак в добавеното време на първата част, когато Алексис Санчез засече с глава центриране на Дани Уелбек и даде преднина на своите.

Втората част отново премина под диктовката на "артилеристите", но Кристъл Палас успя да изравни резултата десетина минути преди края. Яник Боласие се разписа със силен шут от границата на наказателното поле.

По този начин Арсенал остава на 4-та позиция, но се изравни по точки с Манчестър Сити. Палас пък диша по-спокойно и вече е на девет точки от опасната зона.


В началото на мача Арсенал натисна гостите и само след пет минути игра можеше да открие резултата. Месут Йозил пусна страхотен пас към Дани Уелбек, но нападателят на "артилеристите" не успя да овладее топката и защитник на Палас я изчисти.

Четвърт час след началото на двубоя "орлите" можеха да изненадат домакините, но изстрел с глава на Суаре мина встрани от вратата.

В средата на първото полувреме Арсенал владееше топката в по-голямата част от мача, но така и не успяваше да стигне до гол.

Месут Йозил можеше да открие резултата в 40-тата минута след изпълнение на пряк свободен удар, но топката рикошира в стената и излезе в корнер.

Все пак в добавеното време на първата част домакините откриха резултата. Дани Уелбек открадна топката от защитниците на Палас и центрира в наказателното поле, където Алексис Санчез с глава прехвърли вратаря и даде аванс на своите.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/P40UJq8BN4E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Арсенал започна и второто полувреме по-добре от "орлите", но Дани Уелбек и Франсес Коклен пропуснаха добри възможности за гол.

В 66-тата минута Месут Йозил центрира прекрасно в наказателното поле към Алексис Санчез, но неговият удар с глава излезе в аут.

Четвърт час преди края на мача влезлият като резерва Оливие Жиру се озова на стрелкова позиция в малкото наказателно поле на Кристъл Палас, но шутът му бе блокиран от защитник на гостите.

В 82-рата минута при една контраатака Палас успя да изравни резултата и да шокира всички на "Емирейтс". Яник Боласие простреля Петър Чех с удар от около 20 метра и направи резултата 1:1.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/znwMz2UjMFQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

До края Арсенал опита да вземе победата, но така и не успя да отбележи нов гол.

 

 

Арсенал - Кристъл Палас 1:1

Голмайстори:

1:0 Алексис Санчез 45+1'
1:1 Яник Боласие 81'


Арсенал: Чех, Паулишта, Косчелни, Монреал, Белерин, Йозил, Коклен, Елнеми, Иоби, Санчез, Уелбек

Кристъл Палас: Хенеси, Уард, Дан, Суаре, Дилейни, Кабай, Йединак (Сако - 46'), Ледли, Боласие, Уикъм, Пънчан

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wVrDYeWh0ns" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>