Арсенал постигна третата си поредна победа във Висшата лига, след като спечели гостуването си на Хъл Сити с 4:1. 

Алексис Санчес вкара два гола за успеха и дори пропусна дузпа, а по веднъж се разписаха Уолкот и Джака. Така лондончани вече са с 10 точки и започват да постигат все по-добри резултати. 

Домакините нямаха особени шансове в мача, след като играха повече от едно полувреме и с човек по-малко. Те загубиха за втори път през кампанията, но със 7 точки остават в средата на подреждането. 


В състава на Арсенал отново Алексис Санчес водеше атаката, като Лукас Перес бе на пейката, а Оливие Жиру не бе в групата заради лека контузия. Тио Уолкот, който бе под въпрос, удря да стартира. За пети път поред Майк Филън пусна един и същи състав на Хъл. 

Гостите започнаха очаквано по-добре, като установиха и контрол върху топката. В 12-ата минута Уолкот намери добре около точката за дузпата Санчес, чийто удар обаче мина над вратата. 

Няколко минути след това лондончани поведоха. Удар на Уолкот отдясно бе отбит от Якупович, но топката попадна в Айоби, който стреля, но топката се отклони в Санчес и спря в мрежата, така че чилиецът бе обявен за реализатор. 

Артилеристите продължиха да натискат и Айоби накара вратаря да спасява опита му, а при добавката Йозил не бе точен. Малко преди почивката нещата за гостите станаха още по-добри. 

Коклен бе на път да направи 2:0, но удара му спрян на голлинията от Джейк Ливърмор. Съдията показа червен картон на играча на Хъл и отсъди дузпа. Малко неочаквано Санчес изпълни вместо обичайния заподозрян Касорла, като не го направи особено добре и Якупович успя да блокира удара му по земя с една ръка. 

Все пак с човек повече бе въпрос само на време Арсенал да увеличи аванса си и това стана скоро след паузата. В 55-ата минута Уолкот бе намерен в наказателното поле от Айоби с пета, след което стреля, а в опита си да изчисти Хари Магуайър отклони с глава в мрежата. 

Това успокои гостите, които понамалиха малко оборотите и Хъл започна по-често да атакува. Така в 78-ата минута току-що влезлият Диумерси Мбокани спечели дузпа. Изведен срещу Чех той бутна топката встрани и след това използва възможността за съприкосновение със стража, за да падне. Решението изглеждаше спорно, но реферът посочи бялата точка, от която Робърт Снодграс не сбърка. 

Интригата се върна, но за кратко. В 83-ата минута Уолкот бе извесен на чиста позиция, Якупович спаси, но топката стигна до Санчес, който с мощен удар под гредата гарантира победата. 

В добавеното време Гранит Джака откри сметката си за лондончани, след като оформи крайния резултат с много мощен удар извън наказателното поле. 

Хъл Сити – Арсенал    1:4

0:1    Санчес 17
0:2    Уолкот 55
1:2    Снодграс 79 дузпа
1:3    Санчес 83
1:4    Джака 92

Хъл Сити: Якупович, Елмохамади, Ливърмор, Дейвис, Робъртсън, Майлър, Хъдълстоун (58 Мейсън), Клукас, Диоманде (42 Магуайър), Ернандес (77 Мбокани), Снодграс
Арсенал: Чех, Бейерин, Мустафи, Кошчелни, Монреал, Коклен, Касорла (67 Джака), Уолкот (88 Лукас Перес), Йозил, Айоби (77 Елнени), Санчес