Арсен Венгер определи представянето на Арсенал като „почти перфектно“, след като отборът му срази Челси с 3:0 и записа четвърта поредна победа. 

Артилеристите нямаха успех над Сините от 2011-а година и дълго време не им бяха вкарвали гол, но сега нанизаха 3 попадения още до почивката и регистрираха отличен триумф. 

„Изкушавам се да кажа, че това бе едно от най-добрите ни представяния за последните години, особено през първото полувреме. Искахме да играем на висока скорост, да си подаваме бързо и всичко се получи много добре“ заяви доволен Венгер. 

„До почивката бяхме почти перфектни. Показахме високо качество, като играхме бързо, с движение и стил. Трябваше да променим тенденцията в тези мачове и го направихме. Бяхме отдадени и дисциплинирани. Искаме да играем такъв футбол и вървим в правилната посока“ добави той. 

„Разбира се има все още какво да подобряваме, но показахме, че можем да бъдем единни и да играем по начина, по който искаме. Доволен съм, че накарахме феновете да бъдат зад нас и ги зарадвахме“ изтъкна босът, който празнува 20 години, откакто е в клуба. 

„Бих казал, че сега дори съм по-амбициран отпреди, защото зная, че нямам 20 години пред себе си. Отговорен съм и знам какво означава Арсенал. Радвам се, че преодоляхме психологическия момент да нямаме победа в тези мачове от дълго време. Искаме да останем постоянни и да продължим да печелим“ каза още той.