Мениджърът на Арсенал - Арсен Венгер, опроверга твърденията, че бъдещето на Месут Йозил в лондонския клуб зависи от него. Договорът на френския специалист с "артилеристите" изтича в края на настоящия сезон и не се знае дали ще бъде подновен. Германският национал Йозил е обвързан с Арсенал до лятото на 2018 година.

"Смятам, че Йозил е разбран неправилно. Нормално е той да иска да знае какво ще се случи с мениджърския пост в клуба. Не смятам, че това ще бъде водещо около неговото решение. Със сигурност ще окаже влияние, но не е основното нещо. Има и други фактори, но се надявам бързо да намерим решение с него. Винаги говорим с него и с агента му за договора", заяви Венгер.

Контрактът на Алексис Санчес с Арсенал също изтича през юни 2018 година. По-рано тази седмица Лоран Кошчелни, Оливие Жиру и Франсис Коклен подписаха нови договори с клуба от северната част на Лондон.

Арсенал се намира на пето място във Висшата лига с актив от 41 точки. В събота "топчиите" ще играят със Суонси, който е застрашен от изпадане. За предстоящия двубой в състава ще се завърнат вратарят Петер Чех, защитникът Лоран Кошчелни, както и атакуващите футболисти Йозил и Санчес.