Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се извини за избухването си в края на мача срещу Бърнли, когато бе изгонен от рефера, но призна, че го е направил, защото гостите не е трябвало да получат дузпа.

Лондончани победиха по драматичен начин с 2:1 след дузпа в 97-ата минута, но във втората минута на продължението на мача и гостите получиха наказателен удар, който според него е бил доста спорен.

"Моето мнение е, че просто нямаше дузпа за Бърнли в тази ситуацията. Трябва отново да гледам повторението, но така мисля. Освен това Франсес ми каза, че се е блъснал в противниковия играч и не го е фаулирал. Съжалявам за поведението ми, просто трябваше да си стоя на мястото и да сдържа емоциите си", обяви той на пресконференцията след мача.

'"Най-накрая успяхме да постигнем победа и това е най-важното. Тя обаче бе много трудна за нас. Спечелихме буквално в последната секунда. Всеки мач е невероятна битка за всеки един отбор.

''Колкото до червения картон на Джака, ако е имало груб фаул, тогава той е правилен. По мое мнение е заслужено. Трябва Гранит да бъде по-сдържан на терена, за да не получава подобни картони. Необходимо е да избягва такива груби фаулове''.