Легендата на Арсенал Чарли Никълс е убеден, че Арсен Венгер вече е взел решение да напусне клуба през лятото. 

Загубата от Байерн с 1:5 миналата седмица и поредния сезон без титла донесоха много големи критики към французина, който твърди, че няма да прекратява кариерата си дори и да се наложи другаде. 

„Мисля, че той е взел решение. Изглежда като човек, който признава, че времето му в клуба е изтекло. Основното е, че е разбрал, че играчите не се подобряват под неговото ръководство. Най-накрая започна да харчи солидни пари, но това не прави отбора по-добър“ заяви Никълс. 

„Той не може да извлече най-доброто от Месут Йозил, а и от останалите. Единствено Алексис Санчес се справя на ниво, но той просто не получава помощта, която очаква. Разочарован съм, че трябва да го кажа, но и за него, и за клуба раздялата е необходима. Атмосферата вече е отровена и той знае, че е време да си тръгне“ добави той. 

„Никога не съм го чувал да използва думите като „кошмар“ след случилото се срещу Байерн. Още след 60 секунди на двубоя той изглеждаше нервен и ръкомахаше, което няма как да не се отрази върху футболистите. Това казва всичко“ изтъкна още Никълс. 

Шансовете за трофей за Арсенал остават в ФА Къп, където довечера тимът играе с аматьорския Сътън, а след това при евентуален успех ще срещне друг тим извън Футболната лига – Линкълн.