Арсенал успя да победи тима от конференциите Линкълн с 5:0 на своя "Емиратс" в среща от 1/4-финалите на ФА Къп.

Попаденията бяха дело на Уолкът, Жиру, Санчес и Рамзи в 45-ата, 53-ата, 72-ата и 75-ата минути, а освен това Уотерфал си вкара автогол в 58-ата минута.

Това бе втори пореден противник от толкова ниско ниво за столичния английски тим в турнира и в крайна сметка бе победен без особено големи проблеми.

С успеха си тимът се класира за 1/2-финалите на турнира, а освен това бе снето малко от напрежението, което бе породено след кошмарното отпадане от Байерн Мюнхен за Шампионската лига.

До момента Арсенал има 28 1/2-финала за този турнир и 20 финала. 


Гостите започнаха доста позитивно и действаха активно през първите минути, но постепенно лондончани се "събудиха" и в 14-ата минута Уолкът нацели гредата и пропусна страхотен шанс да реализира.

През следващите минути "артилеристите" поеха инициативата, но въпреки това си личеше някакво напрежение в техните редици и отборът сякаш трудно можеше да се отпусне.

В 30-ата минута гостите бяха много близо до откриване на резултата, но ударът на Арнолд бе париран от Чех. 

Все пак в самия край на полувремето Уолкът реализира след удар по земя от точката на дузпата, който прати в долния десен ъгъл на противниковата врата.

Второто полувреме започна с добър шанс за Арсенал, но ударът на Жиру малко след подновяването на играта бе спасен от противниковия страж.

Все пак нападателят успя да удвои аванса на тима си в 53-ата минута. Той бе намерен непокрит в сърцето на наказателното поле и просто насочи топката към мрежата.

В 58-ата минута Уотерфал си вкара автогол, след като засече центриране на Гибс в собствената си врата и така домакините стигнаха до класика.

С премерен удар от дъгата пък Алексис също се разписа, след като бе точен в 73-ата минута на срещата.

Голеадата продължи и Рамзи също се разписа от близка дистанция в 75-ата минута. До края резултатът успя да се запази. 

АРСЕНАЛ - ЛИНКЪЛН 5:0
1:0 Уолкът 45+1
2:0 Жиру 53
3:0 Уотерфал 58 автогол
4:0 Санчес 72
5:0 Рамзи 75

АРСЕНАЛ: Чех, Гибс, Кошчелни, Мустафи, Бейерин, Рамзи, Джака (61 - Коклен), Чембърлейн (27 - Йозил), Уолкът, Санчес, Жиру (65 - Перес)

ЛИНКЪЛН: Фарман, Уотерфал, Хабергъм, Ууд, Рагет, Арнолд, Пауър Удуърд, Хоукридж, Рийд, Мълдон (54 - Маргетс)