Звездата на Арсенал Месут Йозил най-накрая коментира бъдещето си на "Емиратс".

Германският национал стори това в интервю за Bild и разкри, че преговорите за нов договор между двете страни продължават.

"В настоящия момент обаче съм концентриран върху представянето ни през сезона", уточни 28-годишният халф. "Чувствам се щастлив в Арсенал. Арсен Венгер беше една от главните причини да дойда тук, но е неправилно да се говори, че бъдещето ми зависи от това дали той ще остане", добави Йозил.

Споразумението на световния шампион от 2014 г. с Арсенал е до 2018 г. и от месеци се водят преговори за преподписването му. Проблемът се крие във високите финансови изисквания на Йозил и от поредното разочароващо представяне на "топчиите" в Шампионска лига. Там отборът беше елиминиран от Байерн Мюнхен на 1/8-финалите след две тежки загуби с по 1:5.

Арсенал има същия казус и с другата си звезда – Алексис Санчес, но разликата при чилиеца, е че той не е в добри отношения с Венгер. Мениджърът на Арсенал пък има договор до края на сезона и за момента няма индикации, че той ще бъде подновен, което може да накара германеца да напусне.

Интерес към Йозил и Санчес проявяват почти всички европейски грандове.