Една от горещите теми на лятото изглежда все по-близо до своя край. Нападател на Олимпик Лион – Александър Лаказет, се доближава сериозно до преминаване в английския Арсенал. Според британското издание The Telegraph, французинът е съгласен да премине при артилеристите, като последна пречка пред негов трансфер остава трансферната сума.

От ръководството на Олимпик са съгласни да се разделят с най-голямата си звезда единствено срещу 60 млн. паунда. Очаква се лондончани да покрият исканата сума, като първоначално платят 48 млн. по сделката, а останалите 12 биват преведени на отделни плащания.

Още преди началото на лятото от Лион изглежда се бяха примерили с факта, че Лаказет най-вероятно ще напусне след края на сезона. Нещо повече, на масата имаше договорка с Атлетико Мадрид за трансфера на играча, но тя пропадна поради наложеното трансферното ембарго на мадричани.

От това изглежда ще се възползва Арсенал, който вече веднъж се провали в опитите си да привлече френския нападател. През миналото лято така и не се стигна до споразумение за цената на играча между двата клуба, въпреки опитите на Арсен Венгер да подсили атакуващата мощ на тима си. Сега все пак ситуацията изглежда ще има различен край.

Припомняме, че Лаказет не прие предложение за нов контракт от Лион през изминалата кампания. Въпросният договор е бил с подобрени финансови условия за французина, който така или иначе е най-добре платеният играч на клуба. Нападателят обаче е бил твърдо решен да смени своята клубна принадлежност и поради тази причина отклонил предложението.