Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер продължава да вярва, че Алексис Санчес ще остане в отбора и ще играе на пълни обороти. Чилиецът беше свързван с трансфер в различни отбори, тъй като актуалното му споразумение с артилеристите изтича през юни 2018-а година.

Манчестър Сити и Байерн (Мюнхен) бяха най-сериозните варианти пред него за следваща дестинация. В Сити пък треньор е Пеп Гуардиола, с който работиха в Барселона. И въпреки всички тези спекулации, Арсен Венгер смята, че Санчес не иска да си ходи, тъй като никога не е поставял този въпрос за разглеждане

"Футболистите ни тук си имат договори и ние очакваме от тях да ги изпълняват. Това е, което искаме от тях", каза Венгер на първата пресконференция от началото на турнето в Австралия.

"През новия сезон ние продължаваме да надграждаме това, което правихме през миналата година. Санчес е част от нашата стратегия", заяви още Венгер. Чилийският футболист вкара 30 гола и подаде 17 асистенции през миналата година във всички турнири.

"Аз специално искам той да остане в отбора и да подпише нов договор с Арсенал. В момента никой не знае дали Алексис ще остане при нас и в последната година от контракта си, но в момента е в отбора", добави френският специалист.