Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер предизвика новото попълнение на тима Александър Лаказет да продължи да бележи редовно и с екипа на лондончани, както го правеше във Франция с Лион. 

Тази вечер французинът ще поведе атаката на Артилеристите в първия мач от новия сезон във Висшата лига и надеждите на феновете са, че огромната сума дадена за него ще бъде оправдана. 

През изминалата кампания Лаказет вкара 28 гола за Лион в рамките на 2408 минути в Лига 1, като регистрира най-висок процент на ефективност, вкарвайки 38,9% от шансовете си. 

„Лаказет може да се интегрира добре в отбора и ние да използваме неговото движение, комбинативност, технически умения и ефективност. Във Франция той вкарваше на всеки 80 минути. Дали ще продължи така и във Висшата лига? Това е целта и той трябва да покаже, че може да го направи“ каза Венгер. 

Очаква се и другото ново попълнение на отбора Сеад Колашинац да бъде в състава, а по традиция Венгер не изключи още нови играчи да бъдат взети до края на трансферния период. 

„Ние сме отворени към възможността да привлечем солиден футболист. Само обаче ще напомня, че в момента в състава има 33 играчи и всички те са добри. Ще бъде глупаво да вземем някой само заради възможността да го направим. Ако намерим обаче изключение, тогава ще действаме“ изтъкна специалистът, който очаква труден сблъсък срещу Лестър. 

„В последните сезони имаме проблеми на старта и затова сега желанието ни е да се представим на ниво. Лестър е много труден противник, но целта ни е да спечелим, защото това ще ни даде увереност преди следващите срещи със Стоук и Ливърпул“.