Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че ще продължи с ротациите, след като това даде ефект срещу БАТЕ Борисов в Беларус, в изминалия мач на тима от Лига Европа, който бе спечелен с 4:2.

Французинът направи 9 промени в сравнение с изминалия преди това мач с Уест Бромич и в крайна сметка отборът постигна един добър успех.

"Уилшър и Уолкът показаха, че са готови да играят във Висшата лига. Според мен ротацията помага на конкуренцията в отбора и същевременно дава възможност на някои футболисти да покажат себе си в най-добрата си светлина", обяви той, цитиран от "Скай Спортс".

"Положителното е, че имам 20 играчи от които мога да избирам. Мисля, че ротацията при нас дава добри резултати, така че ще продължавам да я използвам с пълна сила".

"Негативното е, че някои играчи, които заслужават да играят и са се представили много силно, няма да играят в следващия мач, тъй като ще продължим с ротацията".

"Така се получи и срещу Уест Бромич. Играчите заслужаваха да ги пусна срещу БАТЕ в Лига Европа, но играха други. Сега пък други ще играят и в предстоящия мач".