Кьолн постигна сензационна домакинска победа с 1:0 срещу Арсенал на своя "Рейн Енерджи Стейдиъм" и по този начин запази големи шансовете си за продължаване на директните елиминации в Лига Европа.

По този начин "козлите" ще трябва да решават в директен мач, в Белград, в последния кръг класирането си за следващата фаза срещу Цървена звезда, като до момента и двата тима имат по 6 пункта.

Лондончани са с 10 точки на върха  в Група "Н" и са непоклатими от челната позиция.

Гираси вкара единственото попадение от дузпа в 62-ата минута, а в този мач по традиция Арсен Венгер даде шанс на доста от своите резерви да се изявят. 


Срещата започна добре за домакините и още в 6-ата минута Кордоба отправи прекрасен удар в горния ляв ъгъл на противниковата врата и по този начин принуди Оспина да реагира и да бъде по-внимателен.

Няколко минути след това Коклен се озова на добра позиция за директна стрелба, но неговият удар премина покрай противниковата врата. 

Малко след това и Уилшър имаше шанс да създаде нещо интересно, но ударът му бе насочен право към Хорн и в крайна сметка не успя да застраши противниковия страж. 

В 31-ата минута Коклен за втори път от началото на мача стреля опасно, но този път топката срещна гредата и ударът му бе точен. 

До почивката така и не се стигна до повече шансове. 

Второто полувреме започна с лежерно темпо и двата тима не създадоха нищо интересно през първите минути, но все пак домакините получиха право да изпълнят дузпа в 61-ата минута.

Причината за това бе нарушение на Дебюши в наказателното поле, а зад топката застана Гираси, който не сгреши от "бялата точка" и в крайна сметка даде аванс на домакините. 

В 77-ата минута Жиру бе намерен в наказателното поле, но бе приклещен от двама противникови играчи и в крайна сметка не успя да се ориентира добре в ситуацията. 

В последните минути Хорн направи три фантастични спасявания и в крайна сметка успя да завоюва успеха на своя тим. 

Кьолн - Арсенал 1:0
1:0 Гираси 62 дузпа

Кьолн: Хорн, Мере, Марон (38 - Рауш), Сьоренсен, Йоич, Йозкан, Клюнтер, Хорн, Гираси, Кордоба (56 - Олковски), Осако (73 - Леман)

Арсенал: Оспина, Мертезакер, Дебюши, Коклен, Холдинг, Елнени, Мейтланд-Нилс, Чембърс (67 - Нелсън), Уилшър, Уелбек (46 - Иуоби), Жиру

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WQrOzoG5d1U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>