Зенит не успя да победи Атлетико Мадрид на свой терен и двата тима врътнаха равенство 1:1 на стадион "Петровский" в двубой от Група "G" на Шампионската лига.

Питерци имаха нужда от победа на всяка цена, за да запазят шансовете си да преминат груповата фаза големи, но пропуснаха добри шансове да стигнат до успеха и се задоволиха само с точка.

Мадридчани, които вече си осигуриха класирането в следващата фаза, пристигнаха в Санкт Петербург без Давид Вия, Диего Коща, Тиаго Мендеш, Диего Годин и Фелипе Луиш, като Диего Симеоне даде шансове на някои резерви.

Домакините доминираха в мача, но имаше много брак в действията им и не показаха хубав футбол. Гостите първи откриха резултата след гол на Адриан в 53-ата минута, но след куриозен автогол на Алдервейрелд в 74-ата минута Зенит стигна до ремито. 

След този мач Атлетико е лидер в групата с 13 точки, а Зенит е засега втори с актив от 6 точки, но по-късно вечерта третият Порто приема Аустрия Виена и при победа ще измести питерци. 
 


 

Мачът започна с много добра възможност за мадридските гости и в 3-ата минута Габи бе близо да открие резултата. Кришито направи груба грешка и позволи на противниковия футболист да стреля около границата на наказателното поле, но топката премина малко над напречната греда.

Домакините постепенно поеха контрола на мача и в 12-ата минута се създаде напрежение в наказателното поле на мадридчани. Кержаков пропусна много добър шанс, след като топката попадна на крака му в наказателното поле на противника, но не успя да отправи удар и пропиля положението.

Две минути след това Шатов отправи изключителен удар, но стражът на Атлетико изби топката. При добавката Витцел обаче стреля разочароващо от близка дистанция.

В 19-ата минута Хълк центрира изключително технично за Кержаков, а нападателят се размина на сантиметри с топката и тя в крайна сметка попадна в ръцете на Куртоа.

Питерци натискаха все повече и повече испанския отбор, но така и не успяваха да стигат до интересни положения в следващите минути.

В 30-ата минута Атлетико можеше да вкара гол, но Лодигин се намеси перфектно, след като Родригес излезе сам срещу него.

Няколко минути след това Шатов отправи опасен удар от наказателното поле, но топката бе блокирана от противников футболист.

До края на полувремето не се стигна до нищо интересно и резултатът се запази при нулево реми на почивката.

След почивката се стигна до две интересни положения в рамките на една минута. Хълк отправи страхотен удар от дъгата, а Куртоа с мъка изби топката, а в ответната атака Родригес излезе сам срещу стража на Зенит, но топката бе изчистена от противников бранител. 

В 52-ата минута Зенит изпусна поредица от шансове. Хълк, Витцел и Кержаков имаха страхотни възможности, но ударите им бяха лоши. Всичко това се случи в една атака.

Секунди след това обаче при хубава атака за гостите Адриан Лопес излезе сам срещу Лодигин и прокара топката между краката му, за да реализира.

В 55-ата минута гостите бяха на косъм и от втори гол. Адриан отново можеше да вкара. Той копна топката с цел да прехвърли Лодигин, но топката срещна напречната греда, а изпълнението му бе от изключителна класа. 

Няколко минути след това Витцел отправи хубав удар от дистанция, който обаче бе париран.

В 63-ата минута Шатов направи голяма грешка. Той бе намерен от Хълк на отлична позиция в наказателното поле, но вместо да отправи удар с воле той предпочете да потърси намиращия се в засада Кержаков.

Пет минути след това Кержаков пропусна добър шанс. Нападателят бе намерен от Хълк непокрит в наказателното поле, но ударът му бе много слаб. 

В 74-ата минута Зенит вкара изключително куриозен гол. Смолников центрира в наказателното поле, а Алдервейрелд отклони неспасяемо топката с глава в своята врата и тя влезе при горния ъгъл. Куртоа пък се обърка и мислеше, че топката излиза в аут, но тя влезе във вратата му. 

В 82-ата минута пред Атлетико се откри страхотен голове шанс, след като Раул Гарсия бе намерен сам срещу Лодигин в наказателното поле, но стражът спаси техничния му удар от близка дистанция. 

Седем минути по-късно Хълк можеше да вкара от близка дистанция, но се засуети и не отправи удар, а в ответната атака Габи отправи удар от границата на наказателното поле, който бе много неточен. 

До края нямаше повече голове и резултатът се запази.

ЗЕНИТ - АТЛЕТИКО МАДРИД 1:1
0:1 Адриан 53'
1:1 Алдервейрелд 74' автогол

ЗЕНИТ: Лодигин, Ломбертс, Кришито, Смолников, Хубочан, Широков (64 - Аршавин), Файзулин (64 - Бистров), Витцел, Шатов, Кержаков, Хълк

АТЛЕТИКО: Куртоа, Миранда, Хуанфран, Инсуа, Алдервейрелд, Габи, Гарсия, Родригес (80 - Ол. Торес), Коке, Адриан, Жюлавожи