Със сериозен късмет и ефективни действия пред гола, Атлетико Мадрид взе 5-а победа в седма група на Шампионската лига, като победи Порто с 2:0 у дома.

Загубата означаваше, че Драконите отпадат от турнира и остават трети в групата, като ще играят в Лига Европа. Зенит продължава напред.

Гостите бяха преследвани от тотална липса на късмет, след като удариха 4 греди, а освен това изпуснаха и дузпа.

Всичко започна в 9-ата минута, когато Данило центрира и останал на далечната греда Джаксън Мартинес стреля в гредата.

Това се оказа може би решаващия момент, защото в 15-ата минута домакините поведоха. Раул Гарсия получи топката и с диагонален, но много точен и силен удар в близкия ъгъл, преодоля Елтон.

В средата на полувремето гостите отново имаха малшанс, защото този път гредата разочарова Варела, който стреля с глава. В 28-ата минута обаче Джаксън Мартинес спечели дузпа за Драконите.

Той стигна пръв до топката в наказателното поле и бе препънат от вратаря Арансубиа. Жосуе изпълни, но стражът на Атлетико се реваншира за грешката си и спаси удара му, след като и изпълнението не бе много качествено.

И ако португалците продължаваха да се надяват на нещо, то в рамките на минута всичко стана ясно. Първо Джаксън Мартинес пак стреля в гредата, като този път имаше намеса и на Тоби Алдервайрелд. Секунди след това Оливер Торес даде пас зад защитата, Диего Коста изпревари Елтон и чукна топката с глава над него, след което вкара на празна врата за 2:0 в 37-ата минута.  

След паузата гостите продължиха да бъдат по-активни, но сякаш и те бяха загубили надежда за обрат. В 70-ата минута Фернандо изведе резервата Лика зад отбраната, който стреля, но за 4-и път гредата спаси Атлетико.

Последва неточен удар на Джаксън Мартинес, а Раул Гарсия пропусна да вкара трето попадение за Атлетико, след като Елтон спаси изстрела му. Така или иначе обаче победата бе за Дюшекчиите.