В Атлетико Мадрид могат да се чувстват отлично след като стигнаха до 1:1 на „Сантяго Бернабеу” и изглеждат по-близо до Суперкупата на Испания. 

Статистиката показва, че досега когато един тим приключи при такъв резултат в първата среща в надпреварата, след това вдига трофея. 

Вярно е обаче и че това се е случило само два пъти. Първо през 2001-а година Реал стигна до 1:1 в Сарагоса, а след това спечели с 3:0 реванша. След това през миналата година този резултат се побучи на „Калдерон” между Дюшекчиите и Барселона, а след 0:0 в реванша радостта бе за каталунците. 

Сега Атлетико се надява, че традицията отново ще бъде спазена и тимът ще се поздрави с втора суперкупа в историята си. Столичани грабнаха отличието през 1985-а, но след това загубиха 4 поредни финала – 1991, 1992, 1996 и 2013. 

В същото време ако Реал все пак успее да преодолее този резултат и да излезе краен победител, ще се приближи само на една титла от надпреварата до Барселона. Каталунците са лидери с 11 купи и цели 19 финала, докато Кралския клуб има 9 отличия досега от 13 такива сблъсъка.