Финалистът от миналия сезон в Шампионската лига Атлетико Мадрид стартира със загуба в надпреварата, след като падна с 2:3 при визитата си в Атина на Олимпиакос. 

Домакините се оказаха много ефективни в предни позиции и стигнаха до ценен триумф в група А на надпреварата. Интересно е, че през миналия сезон Атлетико нямаше загуба до финала, в който при това отстъпи след продължения. 

Както се очакваше на вратата на Атлетико стартира новото попълнение Ян Облак. Гизман и Черчи останаха на пейката. За домакините пък се открояваха бившите играчи на Барселона Ерик Абидал и Ибрахим Афелай, който е под наем в състава. 

Още вв началото Габи получи жълт картон за събаряне на Касами, а малко след това Марио Манджукич бе изнесен на носилка, след като при едно единоборство с Касами бе ударен и носът му започна да кърви. След няколко минути пауза хърватинът се завърна, но малко след това домакините поведоха. 

След корнер топката стигна до Масуаку, който с прецизен удар преодоля Облак, който може би остана и изненадан донякъде и не успя да се намеси както трябва. 

Последва активизиране на Дюшекчиите и Манджукич и Раул Гарсия стреляха над вратата с глава. В 24-ата минута и Абидал блокира удар на тарана на испанците. Инициативата бе у мадридчани, но точно тогава Олимпиакос нанесе нов удар. 

В 31-ата минута при контраатака Чори Домингес центрира, а Митроглу пропусна топката зад себе си. Марио Суарес и Ансалди не се разбраха, което даде възможност на Ибрахим Афелай да излезе сам срещу Облак и да направи 2:0. 

Все пак в 38-ата минута гостите се върнаха в двубоя. Ансалди центрира и на далечната греда Манджукич с глава прати топката в обратния ъгъл, за да намали изоставането на отбора си, като при този резултат дойде и почивката. 

След нея двубоят се развиваше равностойно без опасни положения. Домакините действаха солидно в защита и предотвратяваха рано евентуалните опасности за своя вратар Роберто. Затова и Диего Симеоне направи ранна смяна като пусна Антоан Гризман вместо Габи. 

Именно французинът принуди стража на гръцкия тим да избива удара му, след като в 60-ата минута стреля точно. Малко след това пак Гризман бе близо до гола, след като потърси далечния ъгъл, но Роберто се разтегна и спаси. Атлетико натискаше, но домакините отново се оказаха ефективни. 

В 73-ата минута Касами прати топката в наказателното поле, където Митроглу успя да я овладее и след това с удар с левия крак я прати във вратата, правейки резултата 3:1. 

Малко след това гостите можеха да се върнат в двубоя, но удара на Алесио Черчи с глава бе спасен от Роберто. В 86-ата минута обаче Гризман се възползва от хубаво центриране на Коке и върна едно попадение, правейки последните минути интересни, но въпреки натиска си гостите не успяха да стигнат до равенство. 

Олимпиакос – Атлетико Мадрид    3:2

1:0    Масуаку    13
2:0    Афелай    31
2:1    Манджукич    38
3:1    Митроглу    73
3:2    Гризман    86

Олимпиакос: Роберто, Елабделауи, Ботиа, Абидал, Масуаку, Маниатис, Касами (84 Анулис), Миливойевич, Афелай (69 Н’Динга), Чори Домингес (57 Фустер), Митроглу
Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Миранда, Годин, Ансалди, Габи (55 Гризман), Марио Суарес (75 Саул), Арда Туран, Коке, Раул Гарсия (66 Черчи), Манджукич