Палачът на детронирания европейски шампион Барселона Атлетико Мадрид продължава да мечтае, побеждавайки Байерн Мюнхен с 1:0 в първи полуфинален сблъсък на Шампионската лига, игран на стадион "Висенте Калдерон".

Момчетата на Диего Симеоне откриха резултата при една от първите си опасни атаки в срещата, когато Саул навърза няколко играчи на баварците и завърши соловата си акция с левачката.

Байерн доигра първата част пасивно, но десетина минути след паузата Давид Алаба разтресе напречната греда с мощен снаряд. Четвърт час преди края на редовното време и Атлетико нацели гредата, когато Фернандо Торес стреля технично.

До края баварците опитаха нещо като хаотичен натиск, който не даде резултат. Реваншът между двата отбора е следващата седмица на стадион "Алианц Арена".


Домакините започнаха прибрано, но стигнаха до първи точен удар. Отправи го Саул, но най-добрият вратар в света Мануел Нойер изобщо не беше затруднен. Последва точен удар на Фернандо Торес в близкия ъгъл, но Нойер улови.

Тъкмо бяха изминали десетина минути, когато домакините откриха резултата. Саул премина покрай трима футболисти на Байерн, навлезе в наказателното поле и матира Нойер с прецизен удар с левачката, вкарвайки с помощта на страничната греда!

Байерн веднага се втурна напред и Артуро Видал отправи опасен удар с глава, но Хосе Хименес изчисти с глава малко пред самата голлиния. После Давид Алаба отправи снаряд от дистанция, но неточен.

В средата на първото полувреме Дъглас Коста стреля директно от пряк свободен удар по диагонала и прати топката в мрежата, но от нейната външна страна. Малко след това гостите имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле след тупалка на Филип Лам, но Марк Клатенбърг не наду свирката.

"Дюшекчиите" отново погледнаха в предни позиции и Антоан Гризман отправи точен удар в близкия ъгъл, но Мануел Нойер следеше ситуацията и спаси. Коке стреля от движение, но Хави Мартинес изби с глава в корнер, от който не се случи нищо сериозно. За Байерн неточни удари отправиха Видал и Бернат.

След подновяването на играта Байерн излезе вдъхновен и Кингсли Коман отправи неточен удар с глава в наказателното поле. Малко след това Давид Алаба отправи тежък удар около дъгата, но топката разтресе напречната греда. След това Ян Облак реагира прекрасно и спаси удар с глава на Хави Мартинес.

В средата на второто полувреме Роберт Левандовски най-после показа, че е на терена, но неговият диагонален удар по земя мина покрай левия страничен стълб. Дъглас Коста се опита да прехвърли Облак, но прати топката и над вратата.

Артуро Видал буквално загря ръкавиците на Облак в 73-ата минута, но вратарят на испанския тим успя да спаси снаряда към вратата си. 

Още при следващата си атака Атлетико пропусна да удвои чрез Фернандо Торес, който финтира бранител и стреля технично, но топката се отби в левия страничен стълб! Коке пробва добавка, но Нойер улови!

Алаба отправи нов далечен удар, но този път не уцели вратата. Това направи Дъглас Коста, но Облак не беше затруднен.

В добавеното време Меди Бенатия стреля слабо с глава, а след това Видал буквално подаде на Облак при опит за стрелба от движение.

 

Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен 1:0

1:0 Саул - 11'

 

Атлетико: Облак, Хименес, Савич, Филипе Луиш, Хуанфран, Саул (Тейе - 85'), Габи, Аугусто, Коке, Гризман, Торес

Байерн: Нойер, Мартинес, Алаба, Бернат (Бенатия - 77'), Лам, Алонсо, Видал, Тиаго Алкантара (Мюлер - 70'), Коста, Коман (Рибери - 64'), Левандовски