Даниел Асенов постигна драматична победа с 2:1 съдийски гласа над Фернандо Даниел Мартинес (Аржентина) в категория до 52 килограма на турнира по бокс на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Така Тайсъна от Кукорево ще играе срещу Мохамед Флиси (Алжир) на осминафиналите. Мачът е в понеделник (15 август).

Днешният двубой на Асенов с аржентинеца не бе никак лек. В първия рунд Даниел бе по-активен и логично получи съдийските гласове. Във втората част обаче Даниел допусна грешки в защита и получи удари от противника, а с това и рундовете бяха изравнени. За отбелязване е, че Мартинес често влизаше непозволено с глава в лицето на нашия.

В третия рунд обаче българинът отново взе нещата в свои ръце и спечели срещата, записвайки поредица от удари. В крайна сметка съдиите Алан Рос, Хас-Ердес Хисги и Тони Жермен отсъдиха победа за Асенов, който беше подкрепян в залата от голяма част от българската делегация.

В следващия кръг зрителите ще видят битка между шампионите на Европа и Африка. Флиси спечели континенталната титла миналата година, когато беше първи и на АИБА Про боксинг в София в категория до 52 килограма.