Полузащитникът на Барселона Андрес Иниеста не смята, че каталунците са чак толкова по-добри от останалите.

Утре испанският шампион гостува на Арсенал в първия мач от 1/8финалите на Шампионската лита, като това ще бъде първият им мач, след като в събота рекордната им серия от 16 поредни победи в първенството бе прекъсната с 1:1 в Хихон.

„Ние не сме непобедими, така че мачът в Лондон няма да бъде лесен. Когато излизаме на терена не сме арогантни и винаги се стремим да играем с всички сили. Все пак не сме машина, така че очакваме труден сблъсък” коментира Иниеста.

„Хората непрекъснато се връщат към мачовете от миналата година, но сега ще бъде съвсем различно. Ние знаем, че Арсенал ще бъде силно мотивиран и ще бъде много по-опасен” добави той.

Според Иниеста Барса трябва да направи нещо важно, ако иска да се поздрави с успех. „Ясно е, че ще трябва да спрем Сеск. Нееобходимо е обаче да не забравяме и съотборниците му, защото Арсенал разполага с отлични футболисти”.

По отношение на бъдещето на капитана, който е цел на родния си клуб, футболистът коментира: „Бъдещето му зависи от неговия клуб, така че ние ще приемем решенията на Арсенал. Не сме обаче обсебени от него. Засега той остава лидер на своя отбор”.