Защитникът на Барселона Карлес Пуйол все още вярва, че тимът може да спечели 4-а поредна титла.

Равенството срещу Еспаньол в неделя остави каталунците на 5 точки от Реал Мадрид, но според ветерана разликата не е чак толкова голяма.

“В Реал са може би са спокойни, тъй като авансът им е сравнително солиден, но в никакъв случай този пасив не гарантира, че ще бъдат шампиони. 5 точки могат да бъдат заличени не чак толкова трудно и ние няма да се откажем” коментира Пуйол.

В Барса не забравят, че през пролетта ще бъдат домакини на големия съперник, който вече победиха в столицата, а и над който доминират в ерата на Пеп Гуардиола, така че нова победа би свалила разликата на половина.

“Естествено, че нашата цел остава титлата. Предизвикателството да наваксаме това изоставане е голямо, но амбицията ни е да успеем. Естествено знаем, че не трябва да допускаме повече грешки и да бъдем концентрирани във всеки двубой” добави той.

Пуйол нямаше как да не коментира и поредните награди спечелени от Меси и треньора Гуардиола. “Лео може да бие всички рекорди и съм сигурен, че в подължение на дълго време ще бъде №1 в света. Що се отнася до Пеп всеки ден се учим от него и се надявам, че ще остане тук още дълго време” изтъкна той.