Барселона ще обжалва жълтия картон на Андрес Иниеста, обяви треньорът Пеп Гуардиола веднага след победата над Бетис с 4:2.

Халфът бе наказан за симулация в наказателното поле на севилци, въпреки че сякаш бе фаулиран от Джеферсън Морено, който не успя да играе с топката.

„След като съдията не е отсъдил нищо значи не е имало дузпа. Ние обаче ще поискаме картонът на Иниеста да бъде отменен” категоричен бе Гуардиола след двубоя.

„Не мисля, че е възможно да бием всеки мач с по 4 или 5:0. Това, което няма как да се случи обаче е усилията на този тим да бъдат поставени под съмнение и той не подценява нито един противник. Тези футболисти продължават да бъдат напълно отдадени на каузата и не искат да загубят това, което са постигнали през последните години” добави наставникът.

„Мачът се разви по труден начин, тъй като допуснахме изравняване след като изглеждаше, че контролираме нещата. Показахме обаче спокойствие и класа, за да успеем да стигнем до успеха, така че не мога да не бъда доволен” каза още Гуардиола, чийто тим обаче сякаш не е чак толкова убедителен в напоследък, макар че разликата от 5 точки до Реал се запази.

В същото време самият Андрес Иниеста заяви, че не е симулирал в ситуацията и че се надява жълтият му картон да бъде отменен.