Евентуална раздяла с Пеп Гуардиола би била разочароваща за Барселона, но каталунците допускат, че подобно нещо все пак е възможно да се случи и затова искат да бъдат подготвени.

Специалистът продължава да се чуди дали да продължи договора си или не, но според испанските медии ръководството вече е набелязало няколко треньори, които биха могли да го заменят, ако все пак реши, че няма да остане на “Камп Ноу”.

Спортният директор Андони Субисарета вече има списък, който е обсъден и с президента Сандро Росел, който включва няколко специалисти.

Това са Луис Енрике, Ернесто Валверде, Оскар Гарсия, Еузебио Сакристан, Марко ван Бастен, Йоаким Льов, Андре Вилаш-Боаш и Марсело Биелса.

Повечето са работили в Испания. Луис Енрике в момента води Рома, след като преди това бе начело на Б-отбора на Барса, а Оскар Гарсия и Еузебио в момента също са на работа в клуба, като преди това играеха и за състава.

Съществува и още една възможност – Тито Виланова, който е помощник на Пеп, но според мнозина ролята му за успехите е също толкова сериозна, колкото и на Гуардиола.

Така или иначе в Барса все пак се надяват, че няма да се стигне до необходимост да търсят нов човек и специалистът, извел състава до 13 купи за 3 години и половина ще остане начело на отбора.