Бившият футболист на Барселона Хенрик Ларсон заяви, че 32-годишният Шави е най-добрият футболист, с когото е играл в един отбор.

Шведът изкара два сезона на стадион "Ноу Камп" между 2004 и 2006 година и дори спечели Шампионската лига с "блаугранас" в един от последните си мачове за тима.

"Без съмнение Шави е най-добрият футболист, с когото съм играл в един отбор", каза 40-годишният Хенрик Ларсон за френската телевизия "Канал +".

"Начинът по който той се движи по игрището без топка, как сменя посоката... Той много трудно губи притежанието на кълбото. И винаги подава паса в точния момент", допълва ветеранът, който е бивш съотборник на Стилиян Петров в шотландския Селтик.

"Когато аз играех в Барселона, Андрес Иниеста тъкмо израстваше. Сигурен съм, че той е научил много от Шави", каза Ларсон по адрес на 27-годишния халф.

"Всеки един от тях двамата знае какво ще направи другият във всеки един момент. Беше истинска наслада да ги гледам как играят заедно", завърши скандинавецът. Сега той е наставник на Ландскрона в родината си.