Суперзвездата на Барселона Лео Меси продължи головата си серия при победата над Атлетик Билбао и именно той е причината феновете да продължават да вярват, че съставът ще спечели титлата и ще защити и отличието си от Шампионската лига.

Той вкара дузпа, макар и доста спорна, за да гарантира успеха с 2:0, като по този начин се разписа в 5-и пореден мач от пъвенството.

Той реализира общо 8 попадения в тези срещи, вкарвайки последователно на Сантандер (2), Севиля (1), Гранада (3), Майорка (1) и Атлетик Б (1).

За последно не успя да отбележи при победата над Спортинг Хихон в началото на март, но пък преди това реализира 4 гола на Валенсия и още един на Атлетико Мадрид, така че на практика е вкарал 13 попадения в последните 8 мача на Барса от първенството, като всичките двубои бяха спечелени от каталунците.

Общо той има 36 попадения в първенството, като изостава с един гол от Кристиано Роналдо в битката за голмайсторския приз. Във всички състезания пък головете му са 56 и то отбелязани в 48 двубоя, което просто е феноменално постижение.