Барселона прегази Райо Валекано със 7:0 като гост, в мач от 35-тия кръг на испанската Ла Лига, който се игра на стадион "Тереза Риверо" в Мадрид.

Барса откри резултата още в първата си атака чрез Меси. Това бе гол №64 за дребосъка във всички турнир през този сезон, като той е на 3 гола от рекорда на Герд Мюлер отпреди 39 години.

Малко по-късно шут на Алексис Санчес доведе до автогол на Робер, след което аржентинецът асистира на автора на третия гол в мача Сейду Кейта. След почивката Педро също успя да се разпише, правейки добавка след удара в напречната греда на Меси.

Близо четвърт час преди края Тиаго Алкантара вкара пети гол за своите с глава. В края Меси подаде по чудесен начин за Педро, който вкара своя втори гол в мача. В последната минута Педро върна жеста и пусна пас към Меси, който заби своя втори гол в мача и общо 43-ти за сезона в Ла Лига, изравнявайки се с Кристияно Роналдо.

След победата Барса събра 84 точки на сметката си и остана на 7 пункта зад лидера Реал Мадрид. Райо Валекано е 16-ти в таблицата, с 40 събрани точки.



Срещата започна с претенции за дузпа от страна на домакините, след като Серхио Бускетс влезе в единоборство с играч на съперника в наказателното поле на каталунците. Малко след това Лас шутира отляво, но защитата на Барса се справи.

Момчетата на Пеп Гуардиола също погледнаха в предни позиции, но втурналият се отляво Адриано загуби топката по детински начин и опасността отмина.

В 16-тата минута на двубоя Барса стигна до гол при първата си сериозна атака. Алексис Санчес намери Педро отдясно, той не се полакоми и подаде вляво на Лионел Меси, който откри резултата на празна врата.

Минута след това Диего Коста изпълни коварен изстрел от дистанция и вратарят на испанския първенец Хосе Мануел Пинто се намеси блестящо, парирайки шута към неговата врата.

В средата на второто полувреме Лионел Меси проби отляво и пусна добър пас към Алексис Санчес, чийто шут от движение бе блокиран от защитник на столичани.

В 26-тата минута Лионел Меси отне топката от защитата на домакините, пусна назад към Сейду Кейта, който моментално намери Санчес в предни позиции. Южноамериканецът преодоля вратаря на съперника Кобено и шутира, след което топката се отклони във вратата на Райо от тялото на Робер. Бранителят на Валекано дори се контузии веднага бе заменен, като неговият опит да спре шута на Алексис Санчес се оказа в полза на каталунците.

Бе изминал малко повече от половин час игра, когато Роберто Трасорас се зае с изпълнението на пряк свободен удар от близо 25 метра от вратата на гостуващия състав. Силният шут на полузащитника на домакините затрудни Пинто, но вратарят се хвърли акробатично и успя да избие с последни усилия в корнер. Малко по-късно неточен удар на Лас бе отчетен за статистиката.

В една от следващите атаки на шампионите Тиаго Алкантара реши да пробва късмета си с шут от голяма дистанция, но вратарят на мадридчани се намеси блестящо.

В 39-тата минута Лео Меси развинти защитата на Райо Валекано и пусна хитър диагонален пас вляво, където непокритият около точката на дузпата Сейду Кейта шутира моментално от движение с левия крак, правейки аванса на своите класически.

В последната минута на редовното време на първата част Лео Меси се озова в трудна ситуация отдясно, когато нямаше ъгъл за реализиране на попадение, но все пак стреля - право в тялото на Кобено, който изби в ъглов удар.

Веднага след подновяването на играта Барселона довърши своя грохнал опонент. Алексис Санчес проби отдясно и пусна моментален пас вдясно, където Лео Меси засече топката право в напречната греда, а при добавката на празна врата Педро нямаше проблеми да се разпише.

Малко след това Тиаго Алкантара отправи хубав фалцов удар по земя, профучал на половин метър от дяснага греда на вратата на домакините. После много неточен шут отдясно на Педро мина на 3-4 метра от вратата на Райо Валекано.

Двайсетина минути преди края на редовното време Лас провери бдителността на Пинто, отправяйки свиреп снаряд от 15 метра, след добър финт в наказателното поле на "блаугранас". Резервният вратар на детронирания европейски клубен шампион се справи и изби в корнер.

В 73-тата минута на терена се появи Ибрахим Афелай, записвайки своя първи шампионатен мач след тежката контузия, която получи през лятото, когато скъса коленни връзки.

Четири минути по-късно Барса реализира и пети гол, след като Дани Алвеш центрира отдясно, а от близо 11 метра Тиаго Алкантара нанесе слаб, но точен удар с глава, матирайки защитата на домакините.

В 87-та минута Лионел Меси пусна чудесен пас към Педро, копвайки топката към своя съотборник от дълбочина. Острието си спря прекрасно и с безмилостен удар с десния крак вкара шести гол за своите в мача. Три минути след това Педро върна жеста с добър пас към Меси, който вкара с лекота от 15 метра с левия крак по земя.


Райо Валекано - Барселона  0:7

0:1  Лионел Меси - 16'

0:2  Робер - 26', автогол

0:3  Сейду Кейта - 39'

0:4  Педро - 47'

0:5  Тиаго Алкантара - 77'

0:6  Педро - 87'

0:7  Лионел Меси - 90'


Райо Валекано:
  Кобено, Пулидо, Арибас (Диаманка - 46'), Робер (Нунес - 28'), Тито, Мовия, Лас, Трасорас, Мичу, Коста (Бенито - 65'), Тамудо

Барселона:  Пинто, Пуйол, Масчерано, Монтоя, Адриано (Алвеш - 60'), Бускетс (Афелай - 73'), Кейта, Алкантара, Педро, Меси, (Санчес Тейо - 80')