Футболистът на Шанхай Шенхуа Дидие Дрогба е в Барселона, където води сензационни преговори с каталунците, гръмнаха световните медии.

Само преди няколко дни националът на Кот Д'Ивоар подписа с китайския клуб за 2 години и половина, но в контракта си има клауза, според която може да премине в голям европейски отбор, пише ESPN.

"В Испания се твърди, че Дидие Дрогба ще бъде днес в Барселона, за да се срещне с ръководството на клуба. Въпреки това източници на каталунците смятат, че заплатата, искана от футболиста е твърде висока", казва испанският журналист Балаг, цитиран от медията.

През миналия сезон Дрогба се превърна в герой за Челси, след като бе герой за своите както във финала на ФА Къп, така и във финала на Шампионската лига. След цели осем години при "сините", африканецът помогна на клуба да покори европейския връх за първи път в своята история.

Неговият договор в Челси изтече и футболистът не се разбра с ръководството за нов контракт. Дрогба искаше нов, 2-годишен контракт, докато "сините" бяха готови да удължат договора му само с 12 месеца.