Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо проявява сериозен интерес към вратаря на Барселона Виктор Валдес, съобщава вестник „Спорт“.

Футболистът ще напусне каталунците след края на сезона, когато договорът му изтече, след като още в средата на миналата кампания разкри, че иска да играе в чужбина.

Това накарало боса на Сините да се заинтересува сериозно от него и според изданието Специалния дори вече е отправил запитване и е получил положителен отговор относно възможността стражът да пристигне на „Стамфорд Бридж“.

В отборите, които е водил, Моуриньо винаги е разчитал на опитни вратари и сега предвид някои слухове, че Петр Чех не е сигурно, че ще остане в състава, Валдес може да се окаже идеалният негов заместник, а Тибо Куртоа ще има възможност да натрупа още опит.

Желаещите да привлекат испанския национал няма да бъдат малко, но голямото предимство на Челси е това, че ще може да му даде заплата от 10 милиона евро на сезон.

Валдес вече 12 години е на вратата на Барса и в момента се намира в много добра форма, като и в първите мачове от този сезон се отличи със страхотни спасявания.