Неймар най-сетне вкара първия си гол в Примера Дивисион, а Барселона записа убедителна победа с 4:1 срещу Реал Сосиедад в мач от 6-я кръг на първенсвото, игран на стадион "Ноу Камп".

Каталунците изиграха много зрелищен мач и през цялото време на терена изобилстваха ефектни изпълнения. Двете звезди Неймар и Лео Меси пък показаха, че постигат все по-добро разбирателство.

Именно бразилецът откри резултата в самото начало, а след това асистира на Меси за 2:0. В средата на полувремето Серхио Бускетс направи резултата класически. В средата на второто полувреме гостите върнаха един гол след добра работа на Агирече в наказателното поле на Барса. В 76-тата минута обаче Лео Меси изработи четвърти гол, реализиран от централният защитник Марк Бартра.

Така тимът на Херардо Мартино продължава да има стопроцентова успеваемост с 18 точки от 6 мача.



Гостите започнаха много активно мача и не бе изминала и половин минута, когато Бергара отправи опасен удар от границата на наказателното поле на сантиметри покрай вратата.

Още в следващата атака баските организираха нова хубава атака, накрая на която Гризман подаде към Сеферович и той преодоля Валдес, но топката срещна гредата.

И след като Сосиедад изпусна своите шансове, Барса бързо нанесе своя удар. Алексис проби покрай няколко защитника отдясно на наказателното поле и центрира на метър успоредно на вратата. Няколко защитника не пресякоха топката и Неймар показа настойчивост, за да я засече отблизо в мрежата.

Само три минути по-късно бразилецът се отчете с асистенция. Той бе изведен по лявото крило, центрира зад защитата и оставеният непокрит на втората греда Меси с летящ плонж засече зрелищно с глава.

Барса можеше да има и трета опасна атака, ако не бе грешно отсъдената засада срещу Неймар, който бе изведен непокрит по лявото крило.

Малко по-късно безопасно центриране на Шави не бе изчистено от защитник и така Неймар стигна топката в наказателното поле близо до аутлинията, но след това направи неточно подаване.

В средата на полувремето малшансът попречи на Лео Меси да вкара нов гол, но Барса вкара трето попадение. Аржентинецът засече технично с петичка ниско центриране на Алвеш, но вратарят спаси. Избитата топка попадна отново в Меси и той стреля от два метра в напречната греда. След това обаче Гризман изчисти топката в краката на Серхио Бускетс пред наказателното поле и той с много точен удар до гредата преодоля Браво.

При друга атака на Барса съдията за малко да направи асистенция към Алексис, спирайки без да иска топката към него, но неговият техничен удар мина покрай гредата. В следващата ситуация баските имаха много опасна атака при която Агирече можеше да изведе Гризман абсолютно сам срещу вратаря, но му даде много лош пас.

Домакините продължиха да се забавляват и ефектен гол с гърди на Алвеш бе отменен заради засада. При ситуацията изведения в пеналта Алексис можеше сам да стреля, тъй като бе непокрит, макар и леко встрани. Малко след това пък  каталунците взривиха стадиона с уникално разиграване на едно докосване, накрая на което Неймар поднесе към Меси пред вратата, но той не успя да уцели добре топката.

Явно припомняйки си новите директиви да не задържа много топката Неймар се вряза в пеналта и стреля силно от странична позиция, но над вратата. В следващата атака се получи авантаж след нарушение срещу Меси, Неймар проби отново отляво и поднесе назад, но удара на Меси се отклони в защитник и това позволи на Браво да спаси.

За Сосиедад Гризман изстреля топовен удар, който едва бе избит от Валдес, но нямаше кой да направи добавка.

В началото на второто полувреме в рамките на само пет минути Меси имаше три възможности да вкара. Първо лошо изчистване на защитата подари топката в краката му и той стреля от десетина метра, но след рикошет в крака на съперник топката стана лесна за Браво.

В следващата атака Меси добре се завъртя пред наказателното поле и така си отвори пролука за изстрел, но той отново бе спасен от вратаря на гостите. В 52-та минута аржентинецът направи типичен скоростен слалом между няколко защитника и така излезе очи в очи с вратаря, но когато оставаше най-лесното, той стреля високо над вратата с по-удобния си ляв крак.

При четвъртата атака Меси поднесе на включилия се отляво Неймар, той бе срещу вратаря, но от леко странична позиция и така не успя да го преодолее.

И след като пропусна да вкара, Барселона получи гол. В 63-та минута Агирече овладя много технично топката в наказателното поле под носа на Жерард Пике, завъртя се и между двама души поднесе топката за Де ла Бея, който отблизо засече в празна мрежа.

Последваха два силни удари на Гризна, като и в двата случая Валдес не успя да улови топката, но и в двете ситуации Сангай за малко не достигна за топката, за да направи добавка.

Преди обаче да се стигне до някакво притеснение за Барса, каталунците вкараха четвърти гол. Меси проби в наказателното поле до аутлинията и от там центрира остро по земя и включилият се изненадващо в атака Марк Бартра засече технично с пета в мрежата.

Това бе и последният принос на Меси в мача, тъй като в 80-та минута той бе заменен от Херардо Мартино и на негово място влезе Сержи Роберто. При напускане на терена Меси не показа видими признаци на недоволство, но след това мина покрай треньора си без да се поздрави, а като седна на пейката хвърли ядосано капачката на напитката си.

И без Меси Барса продължи да създава положения. Именно Сержи Роберто даде финалния пас към абсолютно непокрития Педро, но той от точката на дузпата направи непростим пропуск. В последната минута Жерард Пике се включи в атака и отправи нелош удар, който обаче бе спасен от Браво. В последните секунди Алексис с глава прехвърли вратаря, но топката срещна напречната греда.

Барселона - Реал Сосиедад 4:1

1:0 Неймар 5
2:0 Меси 8
3:0 Бускетс 23
3:1 Де ла Бея 63
4:1 Бартра 76

Барселона: Валдес, Алвеш, Масчерано (35 Бартра), Пике, Адриано, Бускетс, Шави, Иниеста, Алексис, Неймар (73 Педро), Меси (80 Сержи Роберто)

Реал Сосиедад: Браво, Де ла Бея, Мартинес, Кадамуро, Естрада (46 Ансотеги), Хави Рос (78 Пардо), Бергара, Сангай, Прието (21 Агирече), Гризман, Сеферович