Барселона ще бъде без лидера си Лео Меси за следващите два мача. Това бе потвърдено след направените прегледи на аржентинеца, който вчера получи контузия в двубоя с Алмерия и напусна още след около половин час игра.

„Лео Меси има леко мускулно разкъсване на дясното бедро. Тестовете направени днес потвърдиха предварителните очаквания. Аржентинецът ще отсъства около 2-3 седмици, така че със сигурност ще пропусне следващите две срещи на отбора” пише в сайта на каталунците.

Във вторник Барса гостува на Селтик в двубой от Шампионската лига, където през  миналия сезон загуби, а следващия уикенд тимът е домакин на Валядолид. Паузата за мачовете на националните отбори обаче ще помогнат на Меси да се оправи и да бъде готов за сблъсъка с Осасуна, който ще се играе на 19 или 20 октомври.

Това е поредният проблем за треньора Херардо Мартино, тъй като с травми за Барса са още Хавиер Масчерано и Жорди Алба. Възможно е обаче завръщането на Карлес Пуйол, а и играчите с контузии трябва да се завърнат след двубоите на националните тимове през втория уикенд на октомври.