Този път Барселона успя да пречупи храбрия Селтик и взе реванш за загубата си в Глазгоу миналата година. Каталунците отново бяха затруднени максимално от съперника си, но спечелиха с 1:0 гостуването си в Глазгоу.

Те играха над половин час с човек повече, което им помогна и Сеск Фабрегас донесе триумфа. Малко преди това шотландският шампион имаше две отлични възможности да вкара, но ги пропусна.

По този начин Барса е с 6 точки в актива си, докато Селтик все още е без точка, след като на старта на кампанията загуби доста нещастно и при гостуването си на Милан.




Очаквано Сеск Фабрегас бе поставен на върха на атаката и изпълняваше ролята на фалшива деветка. Неймар и Педро бяха по двата фланга.

Още от самото начало стана ясно каква е стратегията на домакините, които се бяха групирали в своята половина и се стремяха за рушат играта на противника. Барса стигна до два корнера в първите минути, но от тях не излезе нищо.

Селтик отговори с нелоша възможност, при която Самарас бе изведен в наказателното поле, но трябваше да стреля от малък ъгъл и излезлият Валдес го затвори и изби в корнер.

След това изстрел на Шави бе блокиран, а опит на Неймар бе сравнително слаб, а и мина покрай вратата на Форстър. Иниеста също пробва късмета си от дистанция, но би над вратата.

Последваха минути, в които на терена не се случваше нищо интересно. Барса разиграваше, но така и не можеше да изостри играта пред вратата на домакините. В 34-ата минута Неймар пострада след сблъсък със съперник и след като получи удар в главата трябваше да получи лекарска помощ край страничната линия.

В 40-ата минута подаване от крилото на Дани Алвес бе засечено добре от Неймар, но топката премина покрай вратата. Малко преди почивката центриране на Шави от свободен удар отляво едва не изненада Форстър, който все пак леко отклони в корнер, но така или иначе почивката дойде при 0:0.

След нея домакините заиграха по-агресивно и това им позволи да изнесат играта в центъра. В 58-ата минута обаче те останаха с човек по-малко заради глупост на капитана Скот Браун.

Халфът фаулира Неймар при един пробив на бразилеца, а след това посегна и го ритна по ръката, може би очаквайки, че реферът ще прецени, че е действал неволно. Нападателят на Барса обаче се затъркаля по тревата, а и в крайна сметка имаше посягане и контакт, така че полузащитникът бе изгонен.

С човек  повече гостите естествено натиснаха, но шотландският тим действаше организирано. Бартра все пак накара Форстър да спасява удара му, но домакините бяха тези, които бяха на сантиметри от гола.

В 73-ата минута Форест стреля в горния десен ъгъл, но Валдес успя да направи страхотно спасяване. При последвалия корнер Чарли Мългрю скочи високо и стреля с глава на сантиметри от целта.

И както често се случва малко повече от минута по-късно Барса поведе. Неймар изведе влезлия от пейката Алексис Санчес в наказателното поле, той центрира отлично и Сеск Фабрегас насочи топката с глава  в обратния ъгъл.

В минутите до края Форстър не допусна по-сериозно поражение, след като направи невероятно двойно спасяване след удари на  Алексис Санчес, а успя да спре и Неймар, който се бе озовал сам срещу него.

Селтис – Барселона 0:1

0:1 Фабрегас 75

Селтик: Форстър, Лустиг (70 Форест), Ван Дийк, Амброуз, Исагуире, Матюс, Браун, Мългрю, Комънс (86 Пуки), Самарас, Стоукс (70 Каял)

Барселона: Валдес, Дани Алвес, Пике, Бартра, Адриано, Бускетс, Шави, Иниеста (89 Сонг), Педро (73 Алексис), Неймар, Фабрегас (78 Тейо)