Треньорът на Барселона Херардо Мартино е на мнение, че отборът му трудно ще достигне нивото, което показваше преди 2 години под ръководството на Пеп Гуардиола. 

Каталунците вървят отлично, като са с 10 победи и равен досега през сезона, а и в Шампионската лига нямат особени затруднения. Въпреки това се смята, че отборът не е толкова впечатляващ, колкото бе през 2011-а, когато за календарната година спечели общо 6 отличия. 

„Надявам се, че скоро ще достигнем най-доброто си състояние, но не мисля, че трябва да правим сравнения с минали отбори на Барса. Разбира се аз бих искал да се доближим до нивото на отбора отпреди 2 години, защото онзи тим бе най-добрият в историята на играта. Няма как обаче всяка година да има подобни отбори” категоричен бе Мартино. 

Той не е съгласен с хората, които критикуват Лео Меси и твърдят, че не е във форма, тъй като е вкарал само един гол през октомври. 

„Ако Меси не вкарва по 3 гола на мач някои хора веднага започват да твърдят, че има проблем. Той бе контузен за известно време, което е нормално и всеки може да пострада. Като цяло обаче съм доволен от всички и мога да кажа, че ще продължа с ротациите, защото за мен това е правилният начин да се води един отбор” изтъкна Мартино, чийто състав довечера играе с Еспаньол в градско дерби.