Треньорът на Барселона Херардо Мартино очаквано бе притеснен за Лео Меси след поредната контузия на аржентинеца.

Снощи той напусна с проблем в бедрото в средата на първото полувреме на двубоя с Бетис, който бе спечелен с 4:1 и днес ще стане ясно колко е сериозна травмата. 

„Трябва да говорим с Лео, за да видим дали усеща някакво притеснение. Това е третият подобен проблем за него през кампанията, но той няма нищо общо с другите две контузии, тъй като е на другия крак”. 

„Той усети, че нещо не е както трябва и поиска да бъде сменен, така че това се случи. Самият той не може да обясни защо се получава така, а сега ще чакаме диагнозата на лекарите. Имаме обаче достатъчно добри играчи да се справим” заяви Мартино. 

Това наистина е третата подобна контузия на Меси през този сезон. Той пострада още през август в един от мачовете за Суперкупата срещу Атлетико, а след това получи травма и в края на септември срещу Алмерия. 

Реално обаче проблемите му започнаха още в края на миналата кампанията, след като в началото на април получи травма в първия мач от 1/4финалите на Шампионската лига срещу ПСЖ, а след това пропусна голяма част от останалите двубои.