Мениджърският екип на Лео Меси отрече информациите, че футболистът е влязъл в конфликт с Барселона.

4-кратният носител на Златната топка ще отсъства до 2 месеца от игра заради мускулна травма в бедрото, а изненадващо за да работи с него по време на възстановяването му в Испания пристигна д-р Луис Гарсия, който не е служител на каталунците.

Това породи слухове, че Меси не е доволен от лекарския екип на Барса и по-конкретно от физиотерапевта Жуанжо Брау и счита, че последните му травми са могли да бъдат избегнати. Това обаче бе отречено.

„Последната контузия на Лео Меси макар и подобна е различна от предишните. Вчера в Барселона пристигна д-р Луис Гарсия, който е лицензиран кинезитерапевт и ще следи за състоянието на футболиста. Медицинският екип на Барса обаче както винаги ще бъде този, който ще го лекува“ се казва в официално изявление от екипа на Меси до медиите.

„Искаме категорично да отхвърлим информациите за конфликт между него и клуба. Причината той да не работи с Жуанжо Брау, който е голям професионалист и работи дълго време с него, е защото физиотерапевтът бе повишен от Барса и вече координира действията на другите хора от екипа. Няма никакви професионални и лични различия между тях“ пише още в съобщението.