Аякс - Барселона, мач от 5-ти кръг в Група H на Шампионската Лига. Стадион "Амстердам Арена", начало 21.45 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Пинто, Ойер
Защитници: ПИке, Пуйол, Масчерано, Бартра, Монтоя, Патрик, Сержи Гомес,
Полузащитници: Бускетс, Шави,Фабрегас, Иниеста, Сонг, Сержи Роберто,
Нападатели: Неймар, Педро, Адама, Донгоу

Контузени: Меси, Валдес, Адриано, Тейо, Алба, Алвеш, Дос Сантос, Афелай
Извън групата: Куенка

Наказан: Алексис

 

ПРОГНОЗА:  Барселона гостува на Аякс в пореден мач от Шампионската Лига. Двубоят ще бъде интересен, тъй като и двата тима имат ясни цели пред себе си. Каталунците вече се класираха напред, но сега могат да си гарантират предсрочно първото място в групата.

Аякс от своя страна има шансове да се класира за осминафиналите. Холандците са на трето място в класирането с 4 точки, само на една зад втория Милан. "Росонерите" имат тежко гостуване на Селтик, който също има възможост да се бори за класиране, тъй като има три точки.

Ситуациацията в групата е такава, че загуба на Аякс в днешния мач може да значи автоматично отпадане от турнира, ако Милан победи като гост шотландците. Затова амстердамци имат нужда поне от равенство срещу Барса, за да са сигурни, че последният мач като гост на Милан ще им даде шансове за успех.

И точно сега е възможно най-подходящия момент за игра срещу Барса, тъй като каталунците имат доста проблеми. Един куп основни играчи са контузени, начело със звездата Лео Меси. Поредният контузен е защитникът Адриано, и така при липсата на Дани Алвеш и Жорди Алба може да се наложи Пуйол да играе бек. Добрата новина е завръщането на Шави, но Алексис е наказан заради жълти картони.

Формата на Барса далеч от дома в Шампионската Лига не е добра и "Блаугранас" има само една победа от 5 мача. Тя дойде при визитата срещу Селтик, когато играчи на домакините си изкара глупав червен картон. Малко вероятно е сега играчите на Аякс да направят такава грешка.

Франк Де Бур няма много проблеми със състава и единствено Сим де Йонг и Колбайн Сигторсон са под съмнение, но дори и те имат шанс да участват. Така Аякс може да хвърли всички сили в днешния мач. Барселона от своя страна ще е доволна дори и само на точка, тъй като тя ще е достатъчна за целите на отбора. Затова и е най-вероятно двата тима да се задоволят с равенството.

Резултат: 1:1