Наставникът на Аякс Франк де Бур не скри вълнението си от победата с 2:1 над Барселона в мач от груповата фаза на Шампионската лига. по този начин колосът от Амстердам запази шансове да се класира за елиминациите на Шампионската лига.

"Не мисля, че Барселона очакваше да ги победим. Ние постигнахме успех благодарение на нашия боен дух и качествата си", сподели  Франк Де Бур след срещата снощи.

"Първото полувреме беше фантастично, а след това за съжаление останахме с 10 души на игрището. Преди мача казах, че Аякс може да бъде първият отбор, който побеждава Барселона с футбола, който винаги сме искали да играем, а именно офанзивно."

"Фелтман трябваше да се довери на нашия вратар при положението, в което беше изгонен. След като той получи червен картон за нас стана трудно и опасно, но ние показахме лъвско сърце."

"Искам да поздравя отбора, но и нашите фенове. Не съм се съмнявал в нито един момент в нашия стил на игра. Срещу Милан ще трябва да изиграем още един такъв мач. Байерн даде пример как се играе срещу Барселона, но аз мисля, че ние оказахме още по-голям натиск на Барса, в сравнение с баварците", добави Франк де Бур, цитиран в сайта на УЕФА.