Всички в Каталуния останаха много доволни, когато миналия сезон стана ясно, че резервните екипи на Барселона ще бъдат в цветовете на знамето на областта.

Тимът изневери на традицията от последните години да използва по-нетрадиционни цветове за втората си екипировка и обяви, че ще играе с фланелка на жълти и червени райета и жълти или червени шорти.

Оказва се обаче, че от началото на сезона досега шампионите така и не могат да стигнат до победата, когато носят тези цветове, вече в 5 мача.

Първият двубой бе контрола с Байерн през лятото, който бе загубен с 0:2, което бе логично предвид факта, че липсваха основни футболисти.

След това обаче последваха 3 поредни равенства. Първо тимът направи 1:1 с Атлетико за суперкупата на страната, което му помогна да спечели трофея. Първите точки в шампионата бяха загубени след 0:0 с Осасуна, за да дойде и 1:1 с Милан в Шампионската лига.

Върхът обаче бе снощи, когато Барса падна от Атлетик и допусна първа загуба в Примера, с което авансът на тима в първенството изчезна, а и големият съперник Реал се приближи на 3 точки.