Барселона - Картахена, мач-реванш от шестнайсетина финалите за купата на Испания. Стадион "Ноу Камп", начало 23.00 часа.

Групата на Барселона:

Вратари: Пинто, Ойер
Защитници: Пуйол, Алба, Масчерано, Адриано, Бартра, Монтоя
Полузащитници: Фабрегас, Иниеста, Сонг, Сержи Роберто
Нападатели: Неймар, Алексис, Педро, Тейо

Контузени: Меси, Валдес, Алвеш, Дос Сантос, Афелай
Извън групата: Шави, Бускетс, Пике, Куенка

 

ПРОГНОЗА: Барселона посреща Картахена в един от най-протоколните мачове, които ще се изиграят в Европа през тази година. Каталунците спечелиха внушителна победа с 4:1 като гост в първия мач от шестнайсетинафиналите за купата на Краля.

Така сега на реванша Барса трябва да получи най-малко четири гола от третодивизионният отбор, за да има какъвто и да било шанс да отпадне от турнира. Това е изключително трудна задача дори и за равностойни отбори, какво остава за сблъсък между два тима от толкова различни рангове.

Още повече, че тимът на Тата Мартино е изключително стабилен на своя "Ноу Камп". Поради тази причина наставникът на Барса даде почивка на Шави, Бускетс и Пике. Интересното обаче е, че той не повика юношите Адама и Донгоу, както прави напоследък. Вместо това той събра група от само 16 футболисти.

Това от своя страна означава, че на терена ще излязат опитни футболисти като Алекс Сонг, Педро, а може би и напиращият за минути Кристиан Тейо. Те със сигурност ще искат да покажат добра игра пред собствените си фенове и това може да значи нов разгром за Картахена.

Резултат: 5:0