Президентът на Барселона Сандро Росел планира среща с Андрес Иниеста, на която окончателно да бъде постигнато споразумение за новия договор на футболиста, пише „Ел Мундо Депортиво“.

Както е известно полузащитникът преговаря с клуба от известно време, но все още новият контракт не е станал факт. Това води до спекулации, че националът ще напусне и сега Росел иска въпросът бързо да бъде решен.

Очаква се двамата да се видят съвсем скоро и да уточнят окончателно параметрите по договора. Срокът на споразумението ще бъде до лятото на 2018-а година, а Иниеста ще получи и солидно увеличение на заплатата си.

Футболистът, а и от ръководството на клуба на няколко пъти обявиха категорично, че новият договор е само въпрос на време, но засега все още не е подписан и е нормално да има слухове.

Заговори се, че Манчестър Юнайтед ще опита да го привлече, а и треньорът Тата Мартино подпомага подобни спекулации, след като не пуска Иниеста във всеки мач като титуляр, а когато стартира много често го сменя  преди последния сигнал.