Нападателят на Барселона Педро Родригес очаквано бе доволен, след като бе в основата на успеха срещу Хетафе с 5:2, който гарантира, че каталунците ще посрещнат Коледа и Нова година на върха в Примера, макар и само заради по-добра голова разлика от Атлетико.

Той направи забележителен хеттрик само за 9 минути през първото полувреме, а след това участва и при останалите два гола на отбора си. Шампионите наваксаха пасив от 0:2 и стигнаха до успеха.

„Най-важно бе желанието ни да направим обрат. Ясно е, че в началото не играхме добре, но въпреки това запазихме спокойствие и показахме, че сме силен отбор“ заяви Педро.

„Доволен съм разбира се, че успях да помогна и оправдах доверието на треньора. Мисля, че сезонът върви добре, защото сме първи в първенството, а и в Шампионската лига продължаваме, така че резултатите са както трябва“ добави той.

Това не бе първият хеттрик на Педро за сезона, тъй като вкара 3 гола и срещу Райо Валекано в 5-ия кръг. Той има общо 14 попадения през кампанията, като 10 от тях са в първенството, 3 за Кралската купа и 1 в Шампионската лига.