Леванте - Барселона, мач от 20-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Сиутат де Валенсия", начало 20.00 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто
Защитници:  Монтоя, Пике, Масчерано, Бартра, Адриано, Алба,
Полузащитници: Бускетс,Фабрегас, Шави, Сонг, Сержи Роберто
Нападатели: Меси, Неймар, Алексис, Педро, Тейо, Донгоу
 
Контузени: Неймар, Куенка, Ойер, Афелай, Дос Сантос
Извън групата:  Иниеста, Пуйол
Наказан: Алвеш

 

ПРОГНОЗА: Барселона гостува на Леванте в първия мач от втората половина в испанската Примера Дивисион. Това е първият от серията от три мача, които двата отбора ще изиграят в рамките на само десет дни.

Те ще се изправят един срещу друг и в четвъртфиналите от турнира за Купата на Испания. По всяка вероятност тимът от Валенсия ще вложи повече сили именно в тези двубои, тъй като в първенството се намира в средата на таблицата и няма кой знае за какво да се бори.

Все пак Леванте може да има допълнителна мотивация в сегашния мач, тъй като ще иска да се реваншира за разгромната загуба с 0:7 в първия кръг на първенството.

Наставникът на домакините Хуан Капарос обаче няма да може да разчита на редица футболисти поради контузии. Голмайсторът Давид Барал, който донесе последните две победи на отбора, е наказан и ще пропусне мача.

За Барса големият липсващ е Неймар, който изкълчи глезен през седмицата и ще е аут за почти месец. Това обаче не трябва да успокоява Леванте, тъй като Лео Меси набира все повече инерция и го доказа със страхотния си гол срещу Хетафе. Срещу Леванте пък аржентинецът има 7 гола в последните 5 мача срещу този съперник. Това контрастира рязко със статистиката на Леванте, който в четири от последните пет мача срещу Барса няма вкаран гол.

Допълнителен фактор може да е свежестта на двата отбора. Леванте не е свикнал да играе в цикъл от два мача през седмицата, докато за Барса това е рутина. Още повече, че каталунците не се напънаха много срещу Хетафе. В допълнение пък Тата Мартино продължава с ротациите и например в сегашния мач дава почивка на Карлес Пуйол.  За сметка на това в състава се завръщат починалите за купата Бускетс и Жорди Алба.

Всичко това би трябвало да сочи към лесна победа за Барселона.

Резултат: 0:2