Наумят ли си нещо собствениците на Пари Сен Жермен, дори невъзможното довчера започва да изглежда реално. Катарските шейхове, които действат на принципа "Което не се купува с пари, се купува с много пари", са набелязали не друг, а Лео Меси.

Всекидневникът "Екип" твърди, че президентът на парижани Насер Ал-Хелайфи вече се е срещнал с бащата на аржентинската суперзвезда – Хорхе Меси. Според изданието от Пари СЖ са готови веднага да извадят 250 млн. евро, колкото е клаузата за разтрогване в договора на Лео с Барселона. На самия футболист пък катарските босове на френския шампион били готови да предложат значително увеличение на заплатата. В момента суперзвездата прибира по 16 млн. евро годишно.

"Чест е, че Пари Сен Жермен мисли за Лео. Но искам да подчертая, че в това не е нещо, за което бихме искали да мислим в момента. Лео има договор с Барса. Оттам нататък, във футбола нищо не се знае", цитиран е Хорхе Меси в "Екип".

Френските сайтове коментират, че оставката на президента на Барселона Сандро Росел и обвиненията в укриване на данъци отпреди няколко месеца може да накарат аржентинеца в крайна сметка да се премести в Париж.