Треньорът на Барселона Херардо Мартино разбира напълно, защо толкова малко хора дойдоха за гледат снощия двубой на каталунците с Реал Сосиедад, завършил 2:0 за домакините.

Феновете на трибуните бяха малко над 38 500, което предвид капацитета на „Камп Ноу“, правеше стадиона да изглежда почти празен. Наскоро в друг двубой пък запалянковците бяха само 25 000, като тогава все пак валеше сериозен дъжд.

„Честно казано и аз ако съм на работа на другия ден не бих дошъл да гледам мач в 10 вечерта, така че напълно ги разбирам“ заяви наставникът, който не бе много доволен от играта и не счита, че авансът от 2:0 гарантира класирането за финала.  

„В защита има какво да се желае от представянето ни, а в предни позиции стреляхме твърде често отдалеч. И двата ни гола бяха плод на добри стечения на обстоятелствата, отколкото на някакви комбинации. Има още един двубой, в който трябва да сме на ниво, за да продължим напред“ добави той.

„Меси имаше няколко положение, които пропусна, но съм сигурен, че скоро отново ще започне да вкарва. При ситуацията, в която те искаха дузпа за нарушение срещу Вела, не видях добре какво се случи. Все пак мисля, че действахме търпеливо, което е важно в такива срещи“.